Paşii de urmat pentru realizarea unui site

Paşii de urmat pentru realizarea unui site
by

În zilele noastre, o afacere nu e suficient de credibilă dacă nu are un site, nu va fi apreciată suficient dacă nu are o pagină de Facebook unde clienţii să poată interacţiona cu reprezentanţii ei. Fie că e vorba de site, de pagina de Facebook sau in Google Maps, dacă afacerea ta nu e pe internet, pierzi.

Dacă vă doriţi ca firma dumneavoastră să aibă un site de prezentare dar nu știţi care sunt pașii care trebuiesc urmați și ce presupune crearea unui site?

Orice fel de site vă doriţi, în esență, are nevoie de aceleași 3 elemente fundamentale:

  1. Nume de domeniu
  2. Găzduire web
  3. Site-ul propriu-zis
1. Numele de domeniu

Acesta este adresa la care vă vor găsi vizitatorii pe internet și este de forma www.numefirma.ro sau .com, .net, .info, .eu, etc.

2. Găzduire web

Pentru ca domeniul să poată fi accesat pe internet trebuie asociat unui cont de găzduire pe un server. Găzduirea web înseamnă de fapt o chirie a unui spațiu pe un server, spațiu în care vor fi stocate toate fișierele care compun site-ul.

Fără o găzduire pe un server site-ul nu poate exista.

3. Site-ul propriu-zis

Un site poate fi reprezentat chiar și de o singură pagină, un fișier index.html stocat pe un server sau pot fi aplicații complexe construite pe tehnologii moderne, cu interfețe de administrare ușor de folosit și de actualizat. Pot fi site-uri de prezentare, magazine online, forumuri, bloguri sau rețele sociale.

Există o serie de pagini care ar trebui să fie obligatorii pe orice site al unei afaceri, indiferent de profilul ei, atât pentru a oferi informaţiile necesare, ci ţi pentru un plus de credibilitate. Paginile obligatorii sunt cele cu informaţii despre business, contact, servicii, testimoniale şi galerii foto şi video.

  • Homepage – prima pagină a site-ului trebuie să conţină elemente relevante şi trimiteri către principalele pagini ale site-ului
  • Despre – informaţii relevante despre companie, echipa, conducere, scrise într-un limbaj simplu, pe inţelesul cititorului, fără să plictisească
  • Servicii / Produse – pagina dedicată cu produsele sau serviciile oferite de companie, cu informaţii relevante si trimiteri către paginile dedicate fiecarui serviciu/produs care la rândul lor vor prezenta descrieri, imagini etc.
  • Testimoniale – opiniile clienţilor mulţumiţi, citate relevante, cu numele, funcţia, imaginea reprezentantului şi, după caz, numele companiei pe care o reprezintă
  • Galerie foto / video – în funcţie de specificul site-ului şi numărul de servicii sau produse, pot fi incluse în paginile dedicate produsului/serviciului
  • Contact – formular de contact, adresa de e-mail şi adresa fizică vizibile, numere telefon, hartă

 


Recommended Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *